Koerier in Coronatijd – onze kijk op het verhaal

De koeriersbranche tijdens Corona

Momenteel kan je er niet omheen dat alle sectoren en lagen in de economie last en hinder ondervinden van de wereldwijde Corona-uitbraak. Normaal gesproken werken we onze website bij met onze werkzaamheden en diverse doelen waarvoor onze dienstverlening in te zetten is, maar deze keer kiezen wij ervoor uiteen te zetten hoe Corona de koeriersbranche beïnvloedt.

Bevoorrading detailhandel en consumentenmarkt

Verplicht gesloten is niet bevoorraad. Voor diverse winkels in bijvoorbeeld de detailhandel merken wij dat de problematiek niet alleen invloed heeft op de gereden kilometers van en naar het verkooppunt, maar des te meer op het afremmen van de bedrijfskolom als geheel. Allereerst stopt (ondanks de Click and Collect maatregel) de uitvoer van de goederen naar de klant. Daaropvolgend ontstaat er overschot bij de groothandels en zullen uiteindelijk de fabrieken en bijbehorende leveranciers van grondstoffen ook te maken krijgen met knarsende en piepende tandwielen. We hopen dat de politiek het juiste tempo aanhoudt om de economie, al naar gelang de vaccinaties toenemen, weer voldoende aan te zwengelen, zodat relatief weinig bedrijven ‘kopje onder’ zullen gaan.

Ontwikkeling binnen onze koerierswerkzaamheden

We merken dat onze werkzaamheden verschuiven al naar gelang de Coronasituatie zich ontwikkelt. Vooral particulieren hebben momenteel relatief veel tijd om zich voor te bereiden op het mooie zomerseizoen dat gaat komen. Bootjes vervoeren, tuinspullen vervoeren, wandelaars op weg helpen en tuinmachines bij nieuwe eigenaren brengen. We voelen aan alles dat Nederland zin heeft om naar buiten te gaan, zoals het ook hoort.

Toekomst

Vanuit Meijering Koeriers zeggen we tegen alle bedrijven die momenteel nog gebukt gaan onder de Coronamaatregelen: nog even volhouden! We hebben het gevoel dat we jullie tijdens de zomermaanden weer mogen helpen met het vervoer en dat we jullie anderzijds weer op het terras zullen treffen.

Nieuwsgierig geworden naar onze diensten? Lees meer op https://www.meijeringkoeriers.nl/